Kampanjprodukter – som tillför värde till mottagaren

Kampanjprodukter

För att värva nya kunder, och för att behålla befintliga kunder, så använder sig många företag av kampanjer där kunden får en särskild vara eller förmån. Idén är inte ny, den förekommer genom historien i företeelser som till exempel bagardussin och lagniappe. Tanken är att kunden ska känna sig sedd och uppskattad av företaget, samt känna förtroende och tillit gentemot företaget. 

I dag kan det dock vara väldigt svårt för företag att träffa rätt med sina produkter.
Hur vet man egentligen vad kunder vill ha och vad de kommer att uppskatta?

Nedan så har vi sammanställt fyra viktiga riktlinjer för vad som utgör en bra kampanjprodukt:

Kampanjprodukter tillför värde till mottagaren

Att ge bort något som inte används eller uppskattas kommer inte att göra att ditt företag blir hågkommet av mottagaren. För att produkten ska vara så effektiv som möjligt så ska den vara något som kunden verkligen vill ha. Om kunden får en kampanjprodukt som hen vill ha och som hen interagerar med ofta så påminns kunden hela tiden om ditt företag och en positiv inställning skapas.  

Loyalty Group erfarna och engagerade team vet hur man plockar fram produkten som just dina kunder kommer att uppskatta. Vi jobbar med målgruppsanalys, sourcing och produktframtagning för att säkerställa att just produkten blir perfekt: uppskattad av kunden och representativ för ditt företag. Med våra leverantörskontakter kan vi hitta befintliga produkter eller, om du föredrar, så tar vi fram en ny produkt från grunden som blir unik för ditt företag. 

Om inte ovanstående tillvägagångssätt funkar för ditt företag så har vi en annan smart lösning när det gäller att hitta rätt produkt: Vi låter kunden välja själv! Om du tycker att det är svårt att hitta en produkt som passar till så många personer som möjligt, eller att det är svårt att försöka utröna vad just dina kunder kan tänkas uppskatta, så har vi på Loyalty Group skapat Premievalet. Premievalet är ett brett sortiment med produkter som passar alla. När kunden hoppar på ditt erbjudande så får hen tillgång till Premievalets sajt och kan välja bland tusentals varor. Varje kund kommer alltså att kunna hitta en produkt som passar just hen – och kundnöjdheten är garanterad.  

Kampanjprodukter kompletterar ditt varumärke 

En viktig egenskap hos kampanjprodukter är deras kvalitet. Alltför ofta väljer företag att använda billiga produkter av sämre kvalitet när de vill locka kunder. Produkterna kanske får kunden att nappa, men stannar kunden sedan kvar? En produkt av dålig kvalitet som slutar att fungera, slits ut eller går sönder kommer inte att imponera på kunden, och i förlängningen så drar den ner ditt varumärke.
Satsa därför alltid på kvalitetsprodukter för att säkerställa att ditt företag förknippas med kvalitet.  

Loyalty Groups sortiment av premier kommer från erkända, etablerade och uppskattade varumärken som är kända för hög kvalitet och snygg design. Kristallglas från Orrefors, sängkläder från Gripsholm, gjutjärnsgrytor från Staub, vad kunderna än vill ha så har vi det bästa som marknaden kan erbjuda.
När kunderna får välja ur Loyalty Groups sortiment så får de alltid produkter som ditt företag kan stå för och som kommer att hjälpa till att bygga ett positivt förhållande mellan kunden och ditt företag. 

VILL NI KOMMA IGÅNG MED KAMPANJPRODUKTER?

Kontakta oss

 

 

Kostnad

När du väljer kampanjprodukter så är balansen mellan kostnad och värde naturligtvis väldigt viktig. Du vill inte ge bort en billig produkt av sämre kvalitet men du vill inte heller välja en så dyr produkt att du inte gör någon vinst på din investering. En tumregel här är dock att billigast inte är bäst, tänk på att produkten representerar ditt företag och ska vara av god kvalitet, det lönar sig alltid att lägga lite extra på att säkerställa att produkten håller måttet. Om en produkt slits ut efter bara en kort tid så går även det intryck som produkten gör varje gång den används förlorat. En vara som håller länge påminner kunden gång på gång, och under lång tid, om fördelarna med att vara kund hos dig. 

Loyalty Group är vana förhandlare när det gäller att ta in produkter. Vi har lång erfarenhet av inköp och goda och täta relationer med många av marknadens största varumärken. Vi kan därför säkerställa att du får den absolut optimalaste prisbilden på dina produkter. Du ska aldrig betala mer än vad du behöver, men samtidigt så får du produkt av högsta kvalitet. 

Belys ditt varumärke

När du skapar dina kampanjer så är det så klart viktigt att ditt varumärke syns så mycket som möjligt. Det är ju till ditt företag som kampanjprodukten ska kopplas och kunden ska ständigt bli påmind om att du finns. Ett sätt är att ta fram produkter med din logga på
och det är en vanlig lösning hos företag i dag. Men vad gör du om produkten kommer från ett annat varumärke?
Då är det viktigt att kampanjen i sig är tydlig med vem du är och att produkten kommer från just dig. 

Loyalty Group är experter på att ta fram material som lyfter fram dig. Trycksaker som följer med produkten när den levereras till kunden är ett sätt att synas men det stannar inte där. Vi kan även bygga webbsajter som helt följer din grafiska profil och där kunden kan gå in och beställa sina kampanjprodukter. Du kommer alltså att i alla led i processen skapa positiva associationer till ditt varumärke, associationer som kunden sedan tar med sig. 

VILL NI KOMMA IGÅNG MED KAMPANJPRODUKTER?

Kontakta oss

 

Skapa förtrogenhet

Genom att ge kunderna något som de använder regelbundet, helst dagligen, så skapas en förtrogenhet mellan kunden och ditt företag. När kunder upplever att ditt företag känns tryggt och välbekant så kommer de att återvända till dig gång på gång hellre än att vända sig till ett nytt företag vars kvalitet de inte känner till. Det är detta som gör framtagning av produkten så viktig; det handlar inte bara om att ge kunden en gåva bara för att de hoppade på ett erbjudande, det handlar om att välkomna kunden till ditt företag och få hen att förstå hur väl omhändertagen hen kommer att bli som kund hos dig. 

Verkar allt detta lite överväldigande? Vet du inte riktigt i vilken ände du ska börja? Vi på Loyalty Group finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig att bli dina kunders favoritföretag. Så tveka inte att kontakta oss, vi kommer att guida dig med säker hand genom marknadsföringsdjungeln och hjälpa dig skapa den perfekta kampanjen, med den perfekta produkten, för just dig och dina kunder. På Loyalty Group tänker vi långsiktigt, målet är inte bara att locka till sig nya kunder, utan att behålla dem och skapa en meningsfull relation mellan dig och kunden, en relation som varar i många år.