DAGS FOR NYTT JOBB?

Loyalty Group söker system- och webbadministratör

Loyalty Group växer!

Är du en kreativ person som är duktig inom WordPress och UX? Är du tekniskt lagd, noggrann och tycker att det är lätt med nya affärssystem? Förstår du skillnaden på SEO, content writing, Ads, target marketing och kan bistå våra SEO-experter med texter? Kom och jobba hos oss på Loyalty Group – ett spännande företag med ständigt nya bollar i luften.

 

Vi på Loyalty Group fortsätter att växa i snabb takt och fokuserar på nya spännande uppdrag, fler kunder och på digital utveckling. Hos oss uppskattas glad energi, viljan att hjälpa kunderna till varje pris och en stark känsla av lojalitet, både mot varandra och mot våra kunder.

På Loyalty Group jobbar du med ett dynamiskt gäng som har hög energi och vi är många olika personligheter. Vårt gemensamma mål är dock solklart för oss alla; vi ska överträffa förväntningarna – med oss som partner ska kunderna bli jublande nöjda!

Vi fortsätter nu att gasa in i 2022 och söker dig som kan WordPress, UX-design samt tycker att du är en stjärna på digital utveckling. Hos oss kan allt hända så möjligheten att avancera finns alltid för rätt person. Kompetens är mycket viktigare än utbildning.

Det är viktigt att du är ärlig, tar ansvar och kan stämma in i vår grymt härliga energi. Vill du vara en del av Loyalty Group så måste du vilja spela på en gemensam plan, det är vi alla tillsammans som skapar vår höga leverans mot våra kunder.

 

OM ROLLEN

Du har ett ett öga för UX och hur man skapar den allra bästa kund- och användarupplevelsen i presentationer och på sajter. Dina egna tankar och idéer är alltid välkomna och vi har löpande gemensamma uppföljningar kring hur vi kan fortsätta att bli bättre. Du måste även kunna wordpress då du kommer att hantera nyhetsbrev, publiceringar, banners, sortimentuppdateringar och nya lanseringar av olika sajter vid behov. Har du bra känsla för design så är det en bonus (men resurser finns redan hos oss). 

Du kommer även att hantera mycket administrativt i våra olika affärssystem samt agera assistent till vår operativa chef. I den delen av ditt arbete är extrem noggrannhet och ansvarstagande din absolut viktigaste egenskap. En del av din roll blir att hoppa in och hjälpa kundservice vid sjukdom eller vid hög belastning.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst, 75-100 %, med inledande provanställning. Start omgående eller enligt överenskommelse. Arbetsplats är vårt moderna kontor på Drottninggatan i centrala Helsingborg. Utbildning sker på plats.

 

Du är…

  • En problemlösare och öppen för att hoppa in där det behövs
  • Har lätt för att lära dig administrativa verktyg och system
  • Tekniskt lagd och noggrann, du ser om det blir fel
  • Självlärd eller utbildad inom WordPress 
  • Självlärd eller utbildad inom UX-design
  • I början av karriären och hungrig på nya utmaningar
  • Du måste kunna uttrycka dig korrekt, stava och skriva flytande svenska

 

VILL DU BLI EN AV OSS?

Låter det här som rätt tjänst för dig? Skicka din ansökan till personal@loyalty-group.se.

Sista ansökningsdag 2022-05-15. Intervjuer sker löpande.

Vid frågor, kontakta Amanda Ohrberg på personal@loyalty-group.se.